Nyt 8-kanals mixed-signal oscilloscop fra Yokogawa

-500MHz instrument for måling inden for embedded, automotive, power og mechatronics.

Det nye Yokogawa DLM4000 er industriens første 8-kanals mixed-signal oscilloscop. Ved at kombinere Yokogawa's tidligere 8-kanals DL7480 oscilloscop med mixed-signal teknologien fra firmaets DLM2000 serie, bliver dette instrument ideelt til test og debugging i embedded systemer, effekt elektronik, mechatronics og i den automotive sektor.

"Efterhånden som intelligent styring gennemsyrer flere af industriens sektorer, fra forbrugselektronik til industrielle styringer, er de signaler som teknikerne skal undersøge, blevet mere komplekse og langt hurtigere end tidligere" udtaler Terry Marrinan, Yokogawa's Vice President, Test & Measurement, for Europa og Afrika: "Som en følge af dette, er 4 kanaler i et traditionelt oscilloscop ikke længere tilstrækkeligt til at møde de udfordringer - derfor nødvendigheden af et 8-kanals instrument som DLM4000".

DLM4000 serien omfatter to modeller, med båndbredde på 350 og 500 MHz og en samplingfrekvens på 1,25GS/s som kan udvides til 2,5GS/s ved interleaving. Kanalerne kan allokeres som 8 analoge kanaler eller syv analoge kanaler plus et 8-bit digitalt input. En fremtidig option vil kunne tilføje 16 logikkanaler, og dermed give 7 analoge plus et 24-bit digitalt input.

Det nye instrument har en stor hukommelse (op til 62,5Mpts per kanal og 125 Mpts i interleave mode), som tillader optagelse af lange forløb. En "history memory" funktion, som ikke ikke reducerer oscilloscopets høje "waveform aquisition rate", tillader at op til 20.000 tidligere optagne kurveformer kan gemmes i hukommelsen, hvor en af dem eller alle kan vises på skærmen for cursor målinger. Kurveformerne kan vises, én ad gangen, i nummerorden eller automatisk afspillet, med pauser eller med frem- og tilbagespoling. Denne "history memory" kan i kombination med avanceret kurveforms-søgning give brugeren mulighed for at se detaljer i unormaliteter i individuelle kurveforme, når deres karakteristikker er ukendte.
Avancerede måle- og analyse faciliteter inkluderer histogram og trend funktioner, digital filtrering, zoom vinduer, bruger-defineret matematik og seriel busanalyse.

Instrumentet omfatter et stort 12.1 inch, højopløsnings XGA display, og er indbygget i et kompakt kabinet, som er mindre en 18 cm dybt, og vejer kun 6,5Kg, svarende til et mindre 4-kanals oscilloscop. Skærmen er forbedret med et fint gitter, høj luminans og markører med simultan visning af cursor og automatiske parametre. Af andre funktioner kan nævnes baggrundsbelyste taster, og tekster efter valg på engelsk, tysk, fransk, italiensk eller spansk. To zoom vinduer med 80:20 eller 50:50 split, og en mulighed for at vælge first-cycle eller screen-average ved frekvensmålinger.

DLM4000 kommer med en række forskellige trigger muligheder, som kombinerer analoge og digitale input, som f.eks. edge, enhanced og B-trigger. Disse inkluderer dedikerede trigger funktioner for FlexRay,CAN, LIN, UART, I²C og SPI seriel bus mønstre, såvel som muligheden for at lave simultan analyse på 2 forskellige bussystemer der opererer med forskellig hastighed. Der findes mulighed for at søge efter data i den meget store hukommelse.

Precision Making

Top