Yokogawa lanserer verdens første ”Precision Power Scope”: Hvor kraft og presisjon smelter samme.

- Innovative PX8000 kombinerer effektanalysator og oscilloskop teknologier for å tilby en ny dimensjon i tidsbaserte effektmålinger -

Yokogawa har kombinert sin verdensledende kompetanse på effektmåling og dens lange erfaring i oscilloskop design for å skape verdens første "Precision Power Scope: PX8000 .

PX8000 bringer oscilloskop grensesnittets tidsbasert måling til en verden av effektmåling. Det kan fange opp spenningen og strømbølgeformer presist, åpne opp bruksområder og løsninger for et stort utvalg av nye strømmåleproblemer.

Etter hvert som mer og mer innovasjon fokuserer på energieffektivisering og integrering av elektronikk til kraftbaserte systemer, krever stadig flere ingeniører økt nøyaktighet og presisjon av sine effektmålinger, sier Terry Marrinan , Yokogawa visepresident for Måleteknikk i Europa & Afrika : "Med lanseringen av PX8000 trenger ikke R & D fagfolk lenger å gå på akkord med sine behov for høy nøyaktig tidsbaserte effektmåling. Dette har konvensjonelle effektanalysatorer og oscilloskop aldri blitt designet for å møte " Målemulighetene til PX8000 støttes av Yokogawa`s renomme for nøyaktighet , stabilitet og repeterbarhet . Instrumentet tilbyr også brukervennlighet og en kort læringskurve takket være funksjoner som er kjente for brukere av Yokogawa`s eksisterende familier av effekt- analysatorer og oscilloskop.

Det nye instrumentet har 12 - bits oppløsning med 100 MS / s sampling og 20 MHz båndbredde . Dette betyr at PX8000 kan benyttes for nøyaktig måling av spenningsomformerens pulsformer, som deretter kan brukes til å finjustere omformerens effektivitet. Et valg av inngangsmoduler dekker spenning, strøm og sensor målinger ved spenninger opp til 1000 V RMS og strøm opptil 5A RMS ( høyere verdier er mulig med eksterne sensorer ) , med grunnleggende nøyaktighet ned til ± 0,1 % .

For å evaluere trefase elektriske systemer, er tre innganger for strømmålinger nødvendig. PX8000 har hele fire innganger som gjør det mulig for samtidig opptak og visning av spenning og strøm på tvers av alle tre faser.

I tillegg til å levere presisjon strømmåling for å gi sann innsikt i energiforbruk og ytelse, inkorporerer PX8000 en rekke innovative funksjoner som støtter den avgjørende måling og analyse av forbigående strømprofiler. Det kan utføre samtidig multiplikasjon av spenning og strøm for å vise effekten i sanntid, med støtte for både forbigående målinger (standard) og de numeriske gjennomsnittsverdier i testperioden. Opp til 16 forskjellige bølgeformer - inkludert spenning , strøm og effekt - kan vises side om side , noe som gir ingeniører direkte " snapshots " av systemenes ytelse .

PX8000 er basert på Yokogawa Isopropyl -teknologi som gir maksimal isolasjons ytelse på de høyeste hastighetene. Kjerneteknologien for isoPRP , designet spesielt for energisparende programmer , gir den ytelsen som trengs for å evaluere svingninger med høy effekt, høye spenninger , høye strømmer og høye frekvenser .

PX8000 interne funksjoner for direkte beregning av sekundære parametere som RMS og midlet effekt noe som gjør det mulig å oppdage sykliske trender.

PX8000 gir en grafisk fremstilling av spenning, strøm. Effektmålinger kan analyseres for spesifikke numeriske verdier hvor som helst eller i gjennomsnitt over en bestemt periode.

Instrumentet samler også effektbølgeformer under bestemte tidsperioder ved hjelp av "markører" som definerer start og stopp. Dette er spesielt nyttig i analysen av transient fenomen og utformingen av periodisk styrt utstyr. For å sikre at utstyret tilfredsstiller kravene til ulike energikrav, er det nødvendig å måle kraftforbruket i henhold til ulike driftsmåter eks. fra "hvile" til full aktivitet og i alle transiente tilstander i mellom .

PX8000 gir muligheter for X / Y -presentasjon , som for eksempel å vise hastighet / dreiemomentet til motorer . Instrumentet kan også vise Lissajous bølgeformer av inngangs og utgangssignaler for fase analyse.

Som Yokogawa digital oscilloskop familier, har PX8000 én minnehistorie som automatisk registrerer opptil 1000 historiske bølgeformer som kan hentes og vises til enhver tid . Innspilte bølgeformer kan utforskes ved hjelp av tilstandsbasert søk for å finne spesifikke unormale fenomener som er vanskelig å finne ved gjentatt høyfrekvensmålinger.

En rekke funksjoner som aritmetiske beregninger , time shift og rask Fourier transform gir brukeren muligheten til å vise kurver med offset og " skew " . En automatisk " de- forvrenger "-funksjonen eliminerer slik offset tilstand mellom strøm og spenningssignaler som kan være forårsaket av sensorer og spesiell inngangs karakteristikk. Brukeren kan også definere egne beregninger ved hjelp av ligninger som kombinerer differensial, integrasjon , digitale filtre og en rekke andre funksjoner.

PX8000 gjør det mulig å samtidig måle de harmoniske deltoner av spennings og strømbølgeformer og også verdien av den harmoniske forvrengning. Harmoniske målinger kan utføres i parallell med det felles spennings og strømmålinger. Partiels opp til 500 ganger den grunnleggende tone kan måles .

PX8000 leveres med en tilknyttet PC- program som kalles PowerViewerPlus som kan anvendes til å samle bølgeformdata for videre analyse. Dette øker drastisk antall datapunktersom kan analyseres, noe som gjør PX8000 ideelt for innsamling og analyse av langsiktige resultater. PC -tilkobling er via standard Ethernet / USB / GP - IB -tilkobling. Det brukervennlige programmet viser kurver med en klar og enkel grafikk som er velkjent for brukere av Yokogawa`s populære program Xviewer . Brukere kan også bruke sin egen analyse programvare for å opprette en tilkobling til PX8000 via driveren for LabVIEW.

Bruksområdet for PX8000 inkluderer alt fra bærekraftig energi til avansert robotikk. I enhver situasjon der strømforbruket er betydelig - noe som betyr at nesten overalt hvor effekt forbrukes vil PX8000 gir fordeler i form av presisjon måling og analyse. Typiske bruksområder er testing av omformere og motorer, målinger av reaktor tap i "boost" konverter kretser, transient respons av industrielle roboter, måle effektiviteten av den trådløse laderen og spenning og effektmålinger i kraftdistribusjonssystemer.

Precision Making

Top