Yokogawalta uusi 8-kanavainen sekasignaalioskilloskooppi

- sulautetut järjestelmät, ajoneuvot, tehoelektroniikka- ja mekatroniikkasovellukset kattava 500 MHz skooppi -

Yokogawa DLM4000 on ensimmäinen vaativaan ammattikäyttöön kehitetty sekasignaalisoskilloskooppi, jossa on 8 analogiakanavaa. Aiempien mallien DL7480 (8 analogiakanavaa) ja DLM2000 (kätevän kokoinen sekasignaaliskooppi) parhaat ominaisuudet on yhdistetty uuteen malliin, joka kattaa erinomaisesti monen sovellusalueen mittaukset ja debuggauksen, kuten sulautetut järjestelmät, tehoelektroniikka, mekatroniikka ja ajoneuvoteollisuus.
"Yhä älykkäämmät ja vaativammat ohjaus- ja säätötarpeet synnyttävät teollisuuden eri osa-alueille - kuluttajaelektroniikasta moottorikäyttöihin - entistä nopeampia ja monimutkaisempia signaaleja, joita insinöörien tulisi pystyä tarkastelemaan", kuvailee Yokogawa Europen (T&M) varatoimitusjohtaja Terry Marrinan. Hän jatkaa: "Kehityksen myötä perinteiset 4-kanavaiset oskilloskoopit eivät täytä enää uuden tyyppisiä mittausvaatimuksia - siten on kehitetty 8 analogiakanavalla varustettu DLM4000."
DLM4000-sarjassa on kaksi päämallia, 350 ja 500 MHz taajuuskaistan versiot, joiden näytteenottonopeus on 1.25 GS/s (2.5 GS/s interleave-moodissa). Sisääntuloiksi voidaan valita 8 analogista kanavaa tai 7 analogista kanavaa ja 8-bittinen digitaalisisääntulo. Myöhemmin julkaistaan skoopin optio, jossa on 16 digitaalikanavaa lisää, jolloin voidaan mitata saman aikaisesti 7 analogiakanavalla ja 24 digitaalikanavalla. Laitteessa on erittäin pitkä muisti - 62.5 Mpistettä tai peräti 125 Mpistettä kanavaa kohden. Siten skooppi pystyy tallentamaan kaikkien kanaviensa signaalit huomattavan pitkiäkin aikoja.
Historia-muistiin (History Memory), jonka automaattinen toiminta ei vaikuta näytteenottonopeuteen,
voidaan tallentaa 20 000 kpl signaalien aaltomuotoa (ikkunaa), jotka voidaan jälkikäteen analysoida skoopin näytöllä yksitellen tai yhtäaikaisesti. Analysointi voidaan tehdä eri tavoilla: esimerkiksi yksitellen ruutu ruudulta, koko tallennetun aikavälin toisto nauhurinomaisesti, kursoreiden ja eri parametrien avulla, ja jopa triggaus Historia-muistin sisältöön on mahdollista monipuolisten hakuehtojen avulla. Historia-muistin ominaisuudet mahdollistavat epäsäännöllisten häiriöiden mittauksen, tallennuksen ja analysoinnin, vaikka kyseessä olisi useita tunteja tai päiviä kestävät mittausjaksot.
DLM4000-sarjan skoopeissa on monia hyödyllisiä ja selkeitä analysointitoimintoja, kuten histogrammit, trendifunktiot, digitaaliset rajataajuusfiltterit, laajat matematiikkafunktiot ja sarjaväyläanalysaattorit.
Suuri ja kirkas 12.1" XGA-näyttö on osoitus laitteen erinomaisesta ergonomiasta. Siltikin ulkomitat ovat pienet - esimerkiksi rungon syvyys on 18 cm ja paino 6.5 kg, aivan kuten pienemmillä 4-kanavaisilla skoopeilla.
Näytön terävyys, kirkkaus, yksityiskohtien toistokyky ja laaja katselukulma takaavat esimerkiksi kursoreiden, markkereiden ja automaattisten mittausparametrien (mittaussuureet) miellyttävän käytön.
Taustavalaistut näppäimet, yleisimpien painikkeiden sijoittelu ja valintakiekko (jog shuttle), kaksi zoomausikkunaa (näytön suhteissa 80:20 tai 50:50) ja näytön esitysmuodon valintamahdollisuus (first-cycle mode, screen average mode) signaalien taajuusmittauksissa tekevät skoopin käyttämisestä entistäkin sujuvampaa.
Näytön kieleksi voi valita englannin, saksan, ranskan, italian tai espanjan.
DLM4000-skoopeissa on valikoima triggereitä sekä analogi- että digitaalisisääntuloille - perustriggaukset ja laajennetut triggaukset, kuten B-triggerit. Sarjaväylämittauksia varten (FlexRay, CAN, LIN, UART, I2C ja SPI) on luonnollisesti omat triggausfunktionsa, joiden avulla voidaan analysoida saman aikaisesti kahta eri väylää, joissa on eri nopeudet. Pitkän muistin tallennuskykyä voi hyödyntää väylämittauksissakin ja tehdä analogiasignaalien tapaan hakuja ja triggauksia muistin sisältöön, jolloin itse analysointi helpottuu ja nopeutuu huomattavasti.

Precision Making

Top