Yokogawa lancerer verdens første præcisions Power Oscilloscope: hvor måling af effekt forenes med nøjagtighed.

- Den innovative PX8000 kombinerer power-analysator og oscilloskop teknologier og tilbyder en ny dimension i tidsbaserede effektmålinger -

Yokogawa har kombineret sin verdenskendte ekspertise i effektmåling og mange års erfaring i oscilloskop design, ved at skabe verdens første præcisions Power Oscilloscope: PX8000.

PX8000 forener oscilloskopets tidsbaserede måling med effektmåling. Den kan optage spændings- og strømkurveformer præcist og åbner dermed op til løsninger af en lang række måleproblemer.

"Eftersom mere og mere innovation fokuserer på energieffektivitet og integration af elektronik i power-baserede systemer, kræver flere og flere ingeniører nøjagtighed og præcision i deres effektmålinger," forklarer Terry Marrinan , Yokogawa's Vice President, Test & Measurement, for Europa & Afrika: "Med lanceringen af PX8000, behøver udviklingsingeniører ikke længere at gå på kompromis med deres behov for høj nøjagtighed i tidsbaserede effektmålinger - et behov som konventionelle power analysatorer og oscilloskoper aldrig var designet til at opfylde"

PX8000's målekapacitet understøttes af Yokogawa's ry for målenøjagtighed, stabilitet og gentagelsesnøjagtighed. Instrumentet byder også på brugervenlighed og en kort indlæringskurve takket være funktioner som er kendte af brugere af Yokogawa's eksisterende serier af power-analysatorer og oscilloskoper.

Det nye instrument har 12-bits opløsning med 100 MS/s sampling og 20 MHz båndbredde. Det betyder, at PX8000 kan bruges til nøjagtig måling af inverter puls signaler, som derefter kan bruges til at finjustere inverterens effektivitet. Et valg af input moduler dækker spænding, strøm og sensor målinger ved spændinger op til 1000 V RMS og strømme op til 5 A RMS ( højere værdier er mulige med eksterne strømsensorer ), og med en grundlæggende nøjagtighed ned til ± 0,1%.

For at evaluere trefasede elektriske systemer, er mindst tre power måleindgange påkrævet. PX8000 har ikke blot fire indgange, men giver også mulighed for samtidig måling og visning af spænding og strøm på tværs af alle tre faser.

Ud over at levere præcisions effektmåling som giver et sandfærdigt indblik i energiforbrug og ydeevne, indeholder PX8000 en række innovative funktioner, der understøtter den afgørende måling og analyse af transiente effektprofiler. Samtidig spændings- og strøm multiplikation giver realtids effekt måling, som understøtter både transient måling ( som standard ), og numeriske gennemsnitlige værdier over hele måleperioden. Op til 16 forskellige kurveforme - herunder spænding, strøm og effekt - kan vises side om side, hvilket giver ingeniøren øjeblikkelige "snapshots " af måleobjektets ydeevne.

PX8000 er udstyret med Yokogawa's isoPROTM teknologi, som giver klassens førende isolations ydeevne ved de højeste hastigheder. isoPRO kerneteknologi, designet med energibesparende applikationer i tankerne, leverer den ydelse som er nødvendig for at vurdere højeffektive vekselrettere, der opererer ved høje spændinger, store strømme og høj frekvens.

PX8000 har indbyggede funktioner til direkte beregning af afledte parametre, såsom RMS værdier og middel værdier for at muliggøre identifikation af cycle-by-cycle tendenser.

PX8000 giver grafisk visning af spænding, strøm og effekt, der kan analyseres for specifikke numeriske værdier på et hvilket som helst tidspunkt, eller benyttes til beregning af gennemsnitlige værdier over en bestemt periode.

Instrumentet understøtter også optagelse af effekt kurveformer over bestemte perioder gennem fastlæggelse af start og stop markører. Dette er især nyttigt ved behandling af indsvingningsforløb og ved design af periodisk kontrolleret udstyr. For at sikre at sådant udstyr overholder energistandarder, er det afgørende at måle strømforbruget på tværs af en række forskellige tilstande fra "sleep" til fuld aktivitet - og alle de transiente tilstande i mellem.

PX8000 har X/Y display, der kan anvendes, for eksempel til at vise hastighed / drejningsmoment for motorer. Det kan også vise Lissajous kurveformer af input og output for fase analyse.

Ligesom Yokogawa's digitale oscilloskop familie, har PX8000 en "History memory" funktion, der automatisk registrerer op til 1000 målte kurveforme, som kan hentes og vises igen på ethvert tidspunkt. Tidligere målte kurveforme kan undersøges via værdibaserede søgninger for at finde specifikke unormale fænomener ved gentagne højfrekvente målinger.

En række funktioner, herunder matematiske beregninger, tidsforskydning og Fast Fourier transformation, gør det muligt for brugeren at vise kurveformer med "offset" og "skew" karakteristika. En automatisk "de-skew" funktion eliminerer offsets mellem strøm- og spændingssignaler, der kan være forårsaget af sensor eller input egenskaber. Brugeren kan også definere sine egne beregninger via ligninger, der kombinerer differentialer, integraler, digitale filtre og et væld af andre funktioner.

PX8000 gør det muligt samtidigt at måle de harmoniske komponenter af spænding og strømkurveformer samt harmoniske forvrængnings faktorer. Harmoniske målinger foregår parallelt med konventionel spændings og strøm måling. Harmoniske op til 500 gange grundfrekvensen kan måles.

PX8000 leveres med et pc-software program kaldet PowerViewerPlus, der kan benyttes til at måle kurveforme for yderligere analyse. Dette udvider dramatisk antallet af datapunkter, der kan analyseres, hvilket gør PX8000 ideel til at måle og analysere over længere perioder. PC-forbindelsen sker via standard Ethernet /USB/GPIB-forbindelser. Den brugervenlige software viser kurver i en enkel og klar grafisk stil, der vil være velkendt for brugere af Yokogawa populære Xviewer software. Forskere, der ønsker at bruge deres egen analyse software vil være i stand til at etablere en forbindelse til PX8000 via LabVIEW driveren.

Applikationer for PX8000 dækker alt fra bæredygtig energi til avancerede robotter. Enhver situation, hvor strømforbruget har betydning - hvilket betyder næsten overalt, hvor der bruges energi, - kan drage fordel af PX8000's præcision måling og analyse egenskaber. Typiske anvendelsesområder omfatter omformer og motor test, måling af inverter boost kredsløb, transient response i industrielle robotter, måling af trådløs oplader effektivitet og spænding og effektmålinger i el- distributionssystemer.

Precision Making

Top