Optinen spektrianalysaattori tarjoaa parempaa suorituskykyä ja uusia ominaisuuksia

Yokogawa on esitellyt uuden teräväreunaisella kaistanpäästösuodattimella varustellun monokromaattorin sisältävän version menestyksekkäästä AQ6373-spektrianalysaattoristaan. Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. kaksinkertaisen pyyhkäisynopeuden tila, useiden huippujen ja pohjien hakuominaisuus ja pitkäkestoinen datantallennustoiminto analyysituloksille.

Uusi AQ6373B on suunniteltu lyhyen (350-1200 nm) aallonpituusalueen mittauksille ja perustuu samalle koetellulle alustalle kuin AQ6373, jonka ominaisuuksia ovat nopea käynnistymisaika - noin kaksi minuuttia sisältäen sisäisen kalibroinnin - ja nopeat, vain 0,5 sekuntia 100 nm kaistanleveyttä kohti vievät mittaukset. Uuden monokromaattorin terävämpi kaistanpäästösuodattimen reuna auttaa erottelemaan selvästi erilleen lähekkäin sijaitsevat signaalit spektrissä.

Kuten AQ6373, AQ6373B tarjoaa korkean 0,01 nm asti yltävän erottelukyvyn 400-470 nm aallonpituusalueella, korkean 60 dB dynamiikka-alueen ja erinomaisen jopa -80 dBm herkkyyden 500-1000 nm aallonpituusalueella. Se on varustettu myös FSO-sisääntulolla, joka mahdollistaa 9-800 µm ytimisten valokuitujen käytön laitteen kanssa, ja värianalyysitoiminnolla, jolla voidaan määrittää sisään tulevan valon tarkka väri keskimääräisen ihmissilmän kokemalla herkkyydellä (CIE 1931 XYZ standardin mukaisesti). Aallonpituuskalibrointi AQ6373B:lla voidaan suorittaa käyttäen tavallisen ja edullisen ksenonvalon spektriviivaa.

AQ6373B sopii erinomaisesti optisten laitteiden testaamiseen näkyvän valon spektrin alueella (380-700 nm) ja ensimmäisessä optisen tiedonsiirron ikkunassa (850 nm alue).

Näkyvän valon spektrin alueella AQ6373B:sta voidaan käyttää testaamaan ja mittaamaan ledejä, joita käytetään esimerkiksi valaistuksessa, ajoneuvoissa, kuluttajaelektroniikassa ja opasteissa. Lasersovelluksissa AQ6373B soveltuu optisessa tallennuksessa käytettävien lasereiden (DVD- ja Blu-Ray-laitteet), lääketieteellisten sovellusten kuten oftalmologian, kirurgian, hammas- ja ihohoitojen ja lämpöhoitojen lasereiden, tietotekniikan sovellusten kuten optisten hiirien ja viivakoodinlukijoiden lasereiden, ja viihdesovellusten kuten laseresitysten ja pelien, laserheitinten ja osoittimien tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Ensimmäisessä tiedonsiirron optisessa ikkunassa AQ6373B:sta voidaan käyttää testaamaan ja kuvaamaan laserlähettimiä, jotka lähettävät 850 nm alueella. Nämä ovat yleisimpiä lähettimiä lyhyen etäisyyden FTTH-verkoissa, joissa hyödynnetään rakennusten sisäisiä monimuotokuituja

AQ6373B soveltuu myös tutkimukseen ja tuotekehitykseen, joka keskittyy uusiin optisen tiedonsiirron langattomiin teknologioihin kuten VLC, Li-Fi ja FSO.

Precision Making

Top